Een rijbewijs met voorlopig

Tijdens de training wordt door ouders vaak de vraag gesteld:moeten we onze verzekering voor ons voertuig laten aanpassen als onze zoon of dochter in onze auto gaat oefenen?

Dit is eenvoudig dat u uw makelaar moet raadplegen om er zeker van te zijn dat u volledig verzekerd bent.
Om dieper op het onderwerp in te gaan, hebben we contact opgenomen met twee betrouwbare makelaars met veel kennis voor hun suggesties: Achraf en Zouhair.

De term ‘gelegenheidsbestuurder’ valt in dit topic vaak.

Achraf: Dat klopt. Wanneer u begint te leren hoe u een voertuig moet besturen, is het mogelijk om incidentele gebruikers te zijn als zo iemand in uw familie of zelfs een andere persoon u toestaat om op reis te gaan in zijn voertuig. Als je vaker met de auto rijdt, zoals bijvoorbeeld elke zaterdag, is de kans groter dat je een vaste gebruiker wordt. Als een derde auto door uw familie wordt gekocht, is het waarschijnlijk dat u de belangrijkste bestuurder bent.

Zouhair : Als uw kind gaat oefenen met een voorlopig rijbewijs, M36 (verplicht met toezicht) Het is essentieel om deze op te nemen in het rijbeleid voor gelegenheidsbestuurders. Het kind kan alleen met de ouder in het voertuig reizen en de ouder is de hoofdbestuurder.

Vanaf het moment dat uw kind wordt aangemerkt als gelegenheidsbestuurder, begint ook zijn bonus-maluspercentage te dalen. Als ze niet zijn geïdentificeerd als een frequente bestuurder, moet uw kind een extra bonus-malusbeoordeling van 11 betalen op het moment dat ze hun eigen autoverzekering afsluiten.

Wat is M18, een voorlopig rijbewijs (zonder begeleider)?

het is belangrijk om te overwegen of de jongvolwassene het voertuig vaak of regelmatig zal gebruiken. Als het gekochte voertuig wordt gebruikt om zelfstandig een M18 te besturen, dan is hij/zij natuurlijk de hoofdbestuurder. Het kind wordt eigenaar van een autopolis en kan onder de polis van de ouders worden uitgezet als occasionele bestuurder.

Achraf: De meeste verzekeraars maken geen onderscheid tussen een tijdelijk en een permanent rijbewijs, maar ze zullen de ervaring van de reguliere bestuurder meewegen bij het bepalen van de hoogte van de premie (dwz de kans op het veroorzaken van ongevallen)..

Statistieken geven aan dat jonge mensen meer kans hebben om bij ongevallen betrokken te raken, en het is op dat risico gebaseerd dat verzekeringsmaatschappijen de hoogte van de premies bepalen.

 

Wordt een verzekering duurder als je als vaste en/of vaste bestuurder meedoet?

Zouhair: In feite verhogen verzekeringsmaatschappijen doorgaans de verzekeringskosten, vooral wanneer uw kind een vaste bestuurder in het voertuig is. Uit onderzoek blijkt dat jongere mensen vatbaarder zijn voor ongevallen, en het is het risico dat verzekeraars hun premies bepalen. Zorg ervoor dat u uw verzekeringsmaatschappij vraagt wanneer u een jongere bent.

Daarom is het verwittigen van de vastgoedprofessional verplicht.

Achraf: Ja. Het opzettelijk weglaten of onjuist weergeven van gegevens over de bestuurder kan ernstige gevolgen hebben voor de polishouder of zijn huishouden.

Als je je verzekeringsmaatschappij niet op de hoogte brengt en een ongeval veroorzaakt terwijl je achter het stuur van de auto van je ouders zit, heeft de verzekeraar het recht om het geld dat de slachtoffers ontvangen volledig terug te vorderen.

Zouhair: Een ongeval veroorzaakt door een jonge bestuurder, doorgaans jonger dan 23 jaar, dat nog niet is gemeld bij de verzekeringsmaatschappij en kan leiden tot de betaling van een eigen risico, of de terugbetaling van alle kosten door een verzekeringsmaatschappij of tegenpartij(en) . Het is een gegeven dat dit ernstige financiële gevolgen kan hebben, vooral als er sprake is van lichamelijk letsel.

 

Rijdt uw dochter of zoon slechts af en toe?

U moet dit melden aan uw vastgoedadvocaat in het geval dat dit nodig is en transparant zijn over de intenties.
Een makelaar is verplicht om de klant te informeren over het type bestuurder, maar ook om de verzekeraar nauwkeurige informatie te verstrekken over de door de klant verstrekte gegevens. Als zowel de consument als de makelaar opzettelijk de juiste bestuurder afdekken om bijvoorbeeld de verzekeringskosten te verlagen, heeft dit niet alleen gevolgen voor de klant in het geval van een schadegeval, maar ook voor de makelaar. Als kan worden bewezen dat de makelaar op de hoogte was van het hogere risico, maar de verzekeringsmaatschappij of de verzekeringsmaatschappij niet op de hoogte heeft gesteld, kan de makelaar aansprakelijk worden gesteld en, afhankelijk van de omvang en frequentie, mogelijk niet in staat zijn om te rijden.
‘De verzekeringsmaatschappij zal de rechercheur aanstellen om dit te onderzoeken’.

Dat is allemaal geregeld?

Achraf kon zich een artikel herinneren dat de zaakvoerder van een KMO een Mercedes SL had verzekerd voor 62.000 euro. De auto werd gestolen uit de garage van een nachtclub. De eigenaar van de auto vertelde de politie dat het voertuig deel uitmaakte van zijn bedrijf, maar dat hij de bestuurder van het voertuig was. Hij schreef het zelfs op papier. De verzekeringsmaatschappij weigerde hem te vergoeden omdat hij zijn vrouw als hoofdbestuurder had opgegeven. Tijdens het verkrijgen van de verzekering kon de verzekerde zijn identiteit verbergen en vulde hij met opzet het veld met de burgerlijke staat niet in, aangezien zijn naam al op de zwarte lijsten van tal van bedrijven stond. Dit geeft ook aan dat er geen verband bestaat tussen de frauduleuze claim en de schade.

Als een kind als bestuurder betrokken raakt bij een ongeval dat als ernstig wordt beschouwd, kan een verzekeraar onderzoeken of de bestuurder van het voertuig vaak, regelmatig of zelfs dagelijks rijdt. De verzekeraar wijst hiervoor een onderzoeker aan.

 

Wat gebeurt er als mijn dochter of zoon besluit een voertuig te kopen om te leren autorijden?

Zouhair: Het is misschien niet voor elk bedrijf het geval, maar ze kunnen ook een verzekering afsluiten. De chicste van allemaal bevindt zich op het eerste niveau van de bonus-malus, waardoor de prijs hoger wordt. Het afsluiten van een contract bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als de ouders kan gunstigere voorwaarden opleveren.

Achraf : Het is ook mogelijk om de kosten van uw autoverzekering te verlagen door een auto te kiezen met een beperkte capaciteit. Ook de belasting op de weg zal minder zijn. Wanneer u een tweedehands voertuig koopt, bespaart u al geld bij aankoop. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij van je ouders. Het goede gedrag van je ouders kan worden weerspiegeld in jouw gedrag. Zorg ervoor dat u goed bent opgeleid en verantwoordelijk bent tijdens het rijden om ervoor te zorgen dat u schadevrij blijft. Een cursus defensief rijden kan af en toe kortingen op premies opleveren. Vergelijk ook verschillende verzekeringsopties en laat u niet leiden door de kosten.

Duidelijk. Ik denk dat we klaar zijn.

Een tweede zeer recent en authentiek verhaal van Temse. Een jonge man wil samen met zijn moeder rijexamen doen met zijn M36 voorlopig rijbewijs (verplicht met instructeur). De moeder loopt vanaf de achterkant van het huis naar binnen en instrueert hun zoon om de auto van de oprit en direct vanaf de achterkant van het huis naar de straat te rijden. Als hij de oprit verlaat, let hij niet genoeg op en worden fietsers omver gegooid. Het was maar vijftig meter. Die kleine afstand die de coureur zonder begeleiding aflegde, kan echter een race worden met ernstige gevolgen.

De wet stelt dat de bestuurder in opleiding met een M36 te allen tijde in het gezelschap van een bestuurder door een bestuurder moet zijn. De verzekeraar vergoedt de bestuurder voor fysieke en materiële schade, maar probeert vervolgens de schade op de verzekeringnemer te verhalen en betrekt de contractuele voorwaarden om de schade te verhalen. Het risico is het niet waard.

 

Een rijbewijs met voorlopig
Een rijbewijs met voorlopig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.