afbeelding van een rijbewijs motor A

Rijbewijs Motor (A)

De Antwerpse Rijschool geeft motorrijles met de nieuwste Yamaha motoren. De nieuwe motoren zijn afgestemd voor alle categorieën. Voor het behalen van jouw motorrijbewijs is het belangrijk in bezit te zijn van een geldig theorie-attest categorie A en een keuze te maken uit twee opties:

  • Optie 1: Voorlopig Rijbewijs 

Bij deze optie volg je verplicht 9 uur praktijkles voor het afleggen van het praktijkexamen voor een voorlopig rijbewijs. Tijdens dit examen leg je enkel de proef manoeuvres op het examenterrein af. Ben je geslaagd, dan mag je maximaal één jaar zelfstandig rijden. In die periode leg je zelfstandig of met de rijschool de proef openbare weg af.

  • Optie 2: Definitief Rijbewijs

Bij deze optie volg je verplicht 12 uur praktijkles voor het afleggen van het praktijkexamen voor een definitief rijbewijs. Tijdens dit examen leg je twee proeven af. De proef manoeuvres op het examenterrein en de proef openbare weg. Slaag je enkel voor de proef manoeuvres, dan bekom je een voorlopig rijbewijs dat maximaal één jaar geldig is. In die periode leg je nogmaals zelfstandig of met de rijschool de proef openbare weg af.

Praktijkles

€595,00

4 uur
Geleidelijke toegang

Praktijkles

€899,00

9 uur
Voorlopig Rijbewijs

Praktijkles

€1299,00

12 uur
Definitief Rijbewijs

Theorieles

€140,00

12 uur

De lesgevers van de Antwerpse Rijschool staan klaar om je te begeleiden in zowel de theorie- als de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen zal de lesgever precies aangeven waar je aan toe bent, welke zaken goed gaan en wat de aandachtspunten zijn. Voor wat betreft de motorkledij is het mogelijk om de kleding van rijschool kosteloos te gebruiken. We wijzen er wel op dat de kandidaten deftig dienen om te gaan met het materiaal die de Antwerpse Rijschool ter beschikking stelt, zodat meerdere kandidaten daar gebruik van kunnen maken.

Voor dat je je lessen online inplant is het belangrijk om jezelf voor de juiste categorie in te schrijven:

  • Categorie A1, 125CC (maximaal 11KW) vanaf 18 jaar
  • Categorie A2, maximumvermogen van 35KW vanaf 20 jaar
  • Categorie A, minimale vermogen van 50KW vanaf 24 jaar
  • Geleidelijke toegang: kandidaten die al twee jaar in bezit zijn van hun definitief rijbewijs en de geleidelijke overgang willen maken van A1 naar A2 of van A2 naar A dienen een praktijkles van 4 uur te volgen én een praktijkexamen af te leggen. Tijdens dit examen leg je twee proeven af. De proef manoeuvres op het examenterrein en de proef openbare weg. Slaag je enkel voor de proef manoeuvres, dan bekom je een voorlopig rijbewijs dat maximaal één jaar geldig is. In die periode leg je nogmaals zelfstandig of met de rijschool de proef openbare weg af. Neem contact met ons op voor het inplannen van een praktijkles + examen
  • Kandidaten die twee keer niet geslaagd zijn voor een proef dienen verplicht een praktijkles van twee uur te volgen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een praktijkles + herexamen
  • Kandidaten waarvan het voorlopig rijbewijs is verlopen dienen een praktijkles van 3 uur te volgen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een praktijkles + herexamen.


Op de site van het ministerie Mobiliteit en openbare werken kun je deze informatie ook terugvinden. Neem deze door en mocht je vooralsnog vragen hebben en/of twijfel je over de opleiding die je dient te volgen, neem dan gerust contact met ons op.


Reviews Antwerpserijschool

Antwerpse Rijschool
5.0
Gebaseerd op 45 beoordelingen
powered by Google
Para BoyPara Boy
15:30 05 Jun 23
Super vriendelijke instructeurs die je op logische manier alles heel goed uitleggen. Op een verzorgde manier wordt er les gegeven, betalingen verricht. Allemaal heel duidelijk!
Rayan ToubRayan Toub
13:33 04 Jun 23
20-uur rijles gevolgd met een prima verloop. Rij-instructeurs zijn aangename medewerkers en sturen je per direct bij waar nodig. Verder is de rijschool zeer flexibel wat betreft planning maken en word je snel telefonisch geholpen. Zeker een aanrader voor zij die twijfelen om rijles hier te nemen aangezien de kwaliteit tiptop is en ik nu veilig rijklaar ben voor op de baan!
Henry NimohHenry Nimoh
14:24 05 May 23
Was een top ervaring.Alles werd mooi uitgelegd en ze houden rekening mee op welke niveau je zet om je vooruitgang vlotter te laten verlopen, beter kon niet .
Kadrie BekirKadrie Bekir
09:53 19 Apr 23
Heel tevreden! Het waren zeer leerrijke lessen. Dank jullie wel Antwerpse Rijschool!
mochi & Co.mochi & Co.
11:55 23 Mar 23
Als ik 10 sterren kon geven had ik dat meteen gedaan!! Ik ben net terug van een rijexamen met lovende commentaar van de examinator! Allemaal te danken aan de Antwerpse rijschool. Zij zijn professioneel en zeker experts in hun vak. Tijdens de rijlessen al mijn vragen kunnen stellen en ook advies en tips gekregen die op mijn rijexamen van pas zijn gekomen. Ik heb zelf ook 6uur rijlessen gevolgd voor het examen en dat raad ik ook echt helemaal aan. Het is zeker het geld waard!
Issam BIssam B
10:51 07 Mar 23
Top rijschool les gekregen bij Achraf. Neemt de tijd om alles goed uit te leggen binnenkort voor mijn motor
Omar AgdirOmar Agdir
10:14 12 Feb 23
Zeer professioneel rijschool met de nodige goed en leerzame uitleg..zo relax en ontspannen lesgevers..bedankt jongens !
Yassine AzirarYassine Azirar
09:15 31 Jan 23
Dit is een heel goede rijschool met een top instructeur. Ik raad ze zeker aan je krijgt tijdens de lessen alle tijd en aandacht die je nodig hebt. 👍
soukaina zbairisoukaina zbairi
13:20 30 Jan 23
Dank voor de goede autolessen! De instructeur was erg geduldig en legde alles haarfijn uit. Voelde me zeker op me gemak. Zodra ik er klaar voor ben, kom ik zeker terug voor de motorlessen!
Miss YasminaMiss Yasmina
11:23 30 Jan 23
Bijna altijd les gehad van 1 vaste rij-instructeur. Hij was heel geduldig en behulpzaam. Ook als ik iets niet begreep tijdens mijn motorrijlessen, werd het verduidelijkt.De technieken die ik leerde tijdens mijn rijlessen heb ik ook meegenomen in mijn dagelijks leven. Zodra ik voor mijn A rijbewijs ga, kom ik zeker terug!
Sabine EdensSabine Edens
15:23 29 Jan 23
Top instructeur, duidelijke instructies, fijn in de omgang, in 1 keer geslaagd! Raad iedereen deze rijschool aan. Nogmaals dank!
Merel HadermannMerel Hadermann
19:04 28 Jan 23
Super goede instructeur! Heel geduldig en gezellig om mee te rijden.
BrentBrent
17:05 28 Jan 23
Vlotte rijinstructeur, geeft voldoende aanwijzingen en geeft de nodige tips mee voor het rijexamen. Zeker een aanrader!