De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft de procedure voor de herinschrijving van reeds in België ingeschreven tweedehandsvoertuigen van categorie “L” en M2 gewijzigd. Voortaan moeten de verkopers naar één van de 21 bpost-kantoren gaan die de gegevens van hun voertuigen zullen controleren.  Dankzij deze nieuwe procedure voor de verkoper zal de verzekeraar van de koper de herinschrijving volledig online kunnen uitvoeren via de WebDIV-toepassing. 

Opgelet! Deze procedure geldt voor voertuigen met een cilinderinhoud ≤ 125 cm3, een vermogen ≤ 11 KW of een maximumsnelheid ≤ 45 km/u. Zij geldt niet voor ingevoerde voertuigen van deze categorie, voertuigen waarvan het oude kentekenbewijs dateert van vóór 18/07/2002 en voertuigen met een gepersonaliseerde kentekenplaat. 

Voor de verkoper: nieuwe procedure in 3 eenvoudige stappen 

  1. Ga naar éen van de 21 gespecialiseerde bpostkantoren met uw CIM of een attest van buitenbezitstelling van de Politie. 

  2. De medewerker van bpost controleert de gegevens van het voertuig, overhandigt u een aanvraagformulier tot inschrijving met alle technische gegevens van het voertuig en het ongeldig verklaarde inschrijvingsbewijs of Politieattest. 

  3. Je betaalt 12 euro aan bpost. 

Wanneer u uw voertuig verkoopt, geeft u het aanvraagformulier en het geannuleerde document aan de koper.

afbeelding van drie brommers naast elkaar Rijbewijs Brommer AM

Voor de koper: de herinschrijving gebeurt volledig online via de WebDIV-toepassing

De koper van het tweedehandsvoertuig profiteert van de voordelen van deze nieuwe procedure. Tot nu toe moest de koper zich persoonlijk met de voertuigdocumenten naar een DIV-loket begeven of de aanvraag per post versturen. Dit zal niet langer nodig zijn. De koper kan nu de aanvraag invullen en doorgeven aan zijn verzekeraar, die de inschrijving via WebDIV afhandelt.*  

Rijbewijs brommer (AM):

De Antwerpse Rijschool verzorgt de theorie- en praktijklessen voor de brommer. Om op een bromfiets klasse B (50cc en max. 45km/u) of speedpedelec (max. 4kw en max. 45km/u) te rijden heb je een rijbewijs categorie AM nodig. Voor het behalen van het bromfietsrijbewijs is het belangrijk:

  • In bezit te zijn van een geldig theorie-attest categorie AM (let op: theorie-attest voor de categorie A of B is niet geldig voor het afleggen van het praktijkexamen AM)
  • Verplicht 4 uur praktijkles te volgen bij een rijschool.

De lesgevers van de Antwerpse Rijschool staan klaar om je te begeleiden in zowel de theorie- als de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leggen we niet alleen de nadruk op de manoeuvres, maar zullen we ook veel tijd besteden aan de verkeersdeelname op de openbare weg. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met de brommer op een veilige manier deelneemt aan het verkeer.

Kandidaten die in het bezit zijn van een brommobiel (max. 45km/u) zijn ook welkom bij de Antwerpse Rijschool. Neem contact met ons ons op voor een opleiding en offerte op maat.

 

 

 

 

 

 

 

 

*bron: Federale Mobiliteit en Vervoer

Brommer AM Antwerpse rijschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.